SGS Grand Prix Database:

Jeugd Grix Prix:

Aan Grand-Prix-toernooien mag iedereen meedoen die in aanmerking komt voor een jeugdrating. Dwz je mag op 1 januari van het lopende seizoen niet ouder zijn dan 16 jaar. Je hoeft geen lid te zijn van een schaakclub. Deze toernooien worden op zaterdag- of zondagmiddag gespeeld. Omdat de indeling gebeurt op speelsterkte, zijn Grand-Prix-toernooien heel geschikt voor minder sterke of jonge spelers. Deelnemen aan een Grand-Prix-toernooi is een leuke manier om kennis te maken met schaaktoernooien en schaakclubs.

Inschrijven voor toernooien gaat via de GP pagina van de SGS website. Daar staan ook de agenda en toernooiaankondigingen.

toernooi opzet:
Er wordt in de hogere groepen gespeeld met een klok: de bedenktijd is 15 minuten per persoon. De indeling is op speelsterkte (dus niet op leeftijd). De spelers worden ingedeeld in groepen van acht spelers; Per groep van acht spelers zijn er drie bekers te winnen; De resultaten van alle deelnemers van alle Grand-Prix-toernooien worden in een totaalstand verwerkt. Om hoog te eindigen in het totaalklassement hoef je niet aan alle Grand-Prix-toernooien mee te doen. Alleen je beste vier toernooien tellen mee.

Live gegenereerd uit onze grand prix database: http://schaken.ledigerf.net/sgsgp/ Fri May 24 08:28:09 CEST 2024